LİPOZOMAL C VİTAMİNİ

Covid-19 virüsüne karşı!

Lipozom Nedir?

Lipozomlar, etken maddelerin hedef doku ve hücrelere maksimum düzeyde ulaşması için fosfolipid yapıda geliştirilmiş küreciklerdir. Lipozomal teknoloji ile aktif bileşenlerin sindirim sistemi ve kanda kendilerini etkisizleştiren faktörlere karşı korunması sağlanarak, biyoyararlanımları  ve hücre içi alımları  artırılır.

Lipozom

Lipozomal  Teknolojisinin avantajı, hücresel zarların birincil yapı taşları olan fosfolipidlerin eşsiz bileşiminden kaynaklıdır. Lipozomal kürecikleri oluşturan membranlar, hücrelerimizin yapısıyla birebir aynıdır ve bunlar hücrelerin tamirinde kullanılan bileşenlerden oluşmaktadır. Fosfolipid memranlar içerisindeki aktif maddeyi hücreye teslim ettikten sonra kendileri de hücrelerin hücre zarlarının tamirinde kullanılır. Lipozomların  hem kapsülleri hem de içerdikleri aktif maddelerin tamamı vücutta kullanılır.

Lipozomal C Vitamini Nedir?

Lipozomal C vitamini bağışıklık için çok önemli bir vitamindir. Ancak insan vücudu kendi üretemediği için diyet veya takviyelerden temin edilmesi gerekmektedir. Birçok kişi, lipozomal C vitamini takviyelerini, kollajen üretimini, bağışıklık sistemini, antioksidanları ve genel sağlığı iyileştirme amacıyla almaktadır. Takviye C vitamini ile ilgili sorunlardan biri, alınanların çok azının kan dolaşımına katılımıdır. Daha yüksek dozlarda, C vitamini çoğunluğu bağırsakta kalır ve sonunda ortadan kalkar. Lipozomal C vitamini, normal C vitamini takviyeleri ile aynı aktif maddeyi içerir, ancak özel olarak tasarlanmış bir dağıtım sistemine sahip yeni geliştirilmiş bir takviyedir.


Lipozomlar, hücre zarlarındakilere benzer yağlardan yapılmış dış katmana sahip küçük küresel partiküllerdir, görüntüde çift katmanlı membran etiketli fosfolipitler. Her küçük kürenin içi bu çift katman tarafından korunur, su ve C vitamini ile doldurulur. Ürünün destekçilerine göre, bu, lipozomal C vitamininin doğrudan bağırsaktaki hücrelerle kaynaşmasına izin vererek, C vitamininin daha hızlı ve etkili bir şekilde emilmesini sağlar.

Daha İyi Emilim

Lipozomal C vitamini biyoyararlanımı daha iyi olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu da tüketilen C vitamininin daha fazlasının vücuda, kan dolaşımına ve nihayetinde dokuya geçtiği anlamına gelmektedir. Bazı ilaçların geleneksel emsallerinden daha iyi emildiği görülmektedir.

Lipozomal C Vitamini İşlevi

Lipozomal C vitamini, ağız yoluyla veya krem formunda uygulandığında yani cilt yoluyla alındığında bağırsaktan emilir. Bir kez absorbe edildiğinde hücrelerde parçalanır ve vücut tarafından kollajen ve bağ dokusu yapmak için kullanılan hidroksiproline dönüştürülür. C vitamini;

  • Zararlı oksidatif bileşikleri nötralize ederek insan hücrelerinde antioksidan görevi görür.
  • Oksidatif stresi azaltır.
  • Metabolizmayı ve besin emilimini destekler.
  • Nörotransmiterlerin üretimine yardımcı olur.

C vitamini daha spesifik olarak tirozin ve karbonhidratların parçalanması, enerji üretimi, folik asit yapılması, lipidler ve proteinlerin oluşturulması, bağışıklık ve enfeksiyonlarla mücadelede önemli rol oynamaktadır.

Konvansiyonel Tabletlerle Karşılaştırmalar

C vitamini düzeyleri, oral C vitamini ile plato etkisine ulaşır. Bu, belirli bir dozu geçtikten sonra, vitamin seviyelerinin daha fazla artmayacağı anlamına gelmektedir. Fazla C vitaminin idrar yolu ile atılımı sağlanmaktadır. Lipozomal C vitamininin geleneksel tabletlere göre en büyük yararı daha hızlı ve daha iyi emilimdir. Ancak oral lipozomlar bile sadece vücut tarafından belirli bir doza kadar alınabilir.

Dipnot; Covid-19 virüsünün güncel tedavisinde IV uygulanan C Vitamini gibi Lipozomal form ile serum etkisi oluşturulur.

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

İlginizi çekebilir

Genel Bilgiler

Ester-C nedir? Ne için kullanılır?

Vitamin c’nin ester formu olan ester-c , standart c vitamininden dört kez daha hızlı dokulara girer, vücut dokularında daha uzun süre kalır ve elde edilen

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
Genel Bilgiler

Beta Glukan nedir? Ne için kullanılır?

Beta Glukan, ekmek mayası hücre duvarından ekstrakte edilen basit bir polisakkaritdir. Bağışıklık sistemimizin ilk savunmasını yapan makrofajlar (beyaz kan hücreleri) üzerindeki özel yüzeylere bağlanarak, bağışıklık

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır